Deze website is nog volop in ontwikkeling. Excuses voor eventuele onvolledigheden.
Kunt u iets niet vinden? Neem contact met ons op of bezoek onze oude website.

Strijp-Z, Talenten van jong en oud voor een duurzame, gezonde toekomst !

Stichting TGLE start productiehuis AVE Experience en zoekt stagiaires!Stichting TGLE werkt al jaren aan een sociaal kapitaal agenda in Brabant. Alle talenten benutten voor een duurzame toekomst. Juist de talenten van jongeren spelen hier een cruciale rol in. Via het onderwijs zouden we deze talenten kunnen ontsluiten. Dit vraagt echter wat van dit zelfde onderwijs. Als onderdeel van Agri Meets Design heeft TGLE een documentaire gemaakt over de transitie die hiervoor in onderwijsland nodig is. Daarnaast werkt ze zelf met die zelfde opleiding aan die transitie. We maakten deze documentaire als onderdeel van herontwerp van het groene onderwijs, als input voor de ontwikkelagenda groen onderwijs en onze Talent-hibs, die samen strijp-Z gaan vormen!
Aankomende Dutch Design Week en Dutch Agrifood Week is TGLE vertegenwoordigd met deze ambitie via de programma's I4NATURE, www.i4nature.world, en Eat Your Heart out , www.wereldvanvoedsel.nl.
Bekijk hier de documentaire en deel m online!

Start AVE Experience!

Stichting TGLE start productiehuis AVE Experience en zoekt stagiaires!TGLE is een stichting met als doel om talenten van jongeren mee aan het stuur te zetten voor het realiseren van een mooie duurzame maatschappij. De afgelopen jaren produceerden we al veel evenementen en films vanwege de wensen vanuit (leefwereld van) jongeren. Dit beviel partners en klanten zo goed dat ze vaker hierom kwamen vragen ook buiten de doelstellingen van stichting TGLE om.
Om die reden en de rijzende vraag voor dit soort producties in de domeinen waar TGLE actief is, zijn we vanuit de zelfde visie van jongeren mee aan het stuur en de kracht van beleving, zijn we het productiehuis AVE Experience gestart.

AVE Experience is een VOF van Xander Beks en Stijn Coronel

De website van www.ave-experience.nl is in aanbouw! Interesse in stage (media, communicatie journalistiek, AV productie of vormgeving, event management etc.) of samenwerking? Bel ons op of stuur een mailtje via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Onderwijsfilm van het jaar!

TGLE maakt samen met Operation Education Nationale Onderwijsfilm!

In samenwerking met Operation Education hebben we als TGLE deze documentaire geheel van begin tot eind met jongeren aan het stuur gemaakt. De documentaire 'Wat is het doel van onderwijs?', waaraan een gepassioneerde groep jongeren, zonder budget, ruim een jaar met veel enthousiasme heeft gewerkt, is tot onze grote blijdschap verkozen tot onderwijsfilm van het jaar 2015! Een waardige opvolger van Alphabet, de film die in 2014 onderwijsfilm van het jaar was. De film, aldus de jury, draagt bij aan de bewustwording van vele vraagstukken rondom het onderwijs en de zoektocht naar het antwoord op de meest fundamentele vraag van allemaal: wat is het doel van onderwijs?

Inmiddels zijn we bezig om op veler verzoek de film te ondertitelen (Engels) zodat deze internationaal ook bekeken kan worden. Bekijk hier onder de trailer en/of ga naar www.watishetdoelvanonderwijs.nl om de hele documentaire te bekijken en meer achtergrondinformatie op te zoeken.

Expertiseweek Fontys

Op donderdag 3 maart 2016 nam TGLE deel aan een Expertiseweek "The Candidate” met studenten van de Academy for Creative Industries Fontys in Tilburg. Studenten leerden hoe ze zich in een videopitch het beste kunnen presenteren op zoek naar een stageplaats. Het was enerverend, leerzaam en gezellig!.


Uitnodiging Eat Your Heart Out

Wereldvoedseldag 2015, ‘s-Hertogenbosch


Vrijdagochtend 16 oktober (Wereldvoedseldag) vond de kick-off van ‘Eat your heart out' plaats,' feeding the world, by harvesting the future!‘. Dit innovatieprogramma zal zich ontwikkelen vanuit de Onderwijsboulevard in 's-Hertogenbosch. Met dit grensverleggende programma willen we een nieuw regionaal ecosysteem voor innovatie creëren. De Stichting TGLE wil graag samen met jullie invulling geven aan de ambities van dit programma.

EYHO zet jongeren met hun talenten achter het stuur, begeleid door een ervaren crew van professionals uit diverse werkvelden. Samen verlaten ze de gebaande wegen om nieuwe terreinen te verkennen. Alles draait om verwonderen, verkennen, proberen, combineren, delen en versterken. Juist onze nieuwe generatie kan ruimte scheppen voor de verandering die nodig is om de uitdagingen van onze samenleving het hoofd te bieden.

Een belangrijk onderdeel van Eat Your Your Heart Out is het jaarlijkse innovatiefestival in oktober, waar de oogst van nieuwe ideeën en bevindingen wordt gedeeld. Maar ook gedurende het jaar zullen pop-up events zorgen voor verrassing en inspiratie. We halen grenzen weg tussen cultuur, creativiteit, onderwijs, bedrijfsleven, agrifood, ict, natuur, sport en gezondheid. EYHO is dé ontmoetingsplek voor een breed en gemêleerd publiek. Met nieuwe verbindingen creëren we vruchtbare grond voor innovatie. Samen tillen we onze regio naar een hoger level, waar leren, wonen, werken en leven een nieuwe dimensie krijgen.

Meer informatie over ‘Eat your heart out’ is te vinden op www.facebook.com/EatYHeartOut

Stap in het netwerk van TGLE!

TGLE biedt kansen. Neem contact met ons op om te horen wat wij voor u kunnen doen.