Deze website is nog volop in ontwikkeling. Excuses voor eventuele onvolledigheden.
Kunt u iets niet vinden? Neem contact met ons op of bezoek onze oude website.

Uitnodiging bijeenkomst Strijp-Z

Evenement over het samenbrengen van jong en oud!

Graag nodigen wij u uit voor onze bijeenkomst. U bent van harte welkom!
Wanneer: Donderdag 26 mei 2016
Waar: Woonzorgcentrum Theresia, Molenrijnselaan 48, 5262 TN Vught
Waarover: Onze ervaringen met het samenbrengen van jong en oud

Programma: 14.00 uur Opening en welkom
14.00 - 14.15 uur Project Guts (Tinie Kardol)
14.15 - 14.35 uur Tabletlessen voor ouderen door jongeren (Regy van den Brand)
14.35 - 14.45 uur Werkervaringsplaatsen voor jongeren (Dis Kusters)
14.45 - 15.05 uur Plan Strijp- Z (Xander Beks)
15.05 - 15.20 uur Stichting Emergo (Anton Philips)
15.20 - 15.50 uur Vragenrondje
15.50 - 16.00 uur Terugblik
16.00 uur Afsluiting met borrel

Aanmelden kan vóór 20 mei via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

TGLE is een stichting met als doel om talenten van jongeren mee aan het stuur te zetten voor het realiseren van een mooie duurzame maatschappij. Dit doen we in een netwerk altijd samen met het bedrijfsleven, onderwijs, overheden en andere maatschappelijke organisaties. Strijp-Z is een vervolg op het Talent-Hubs concept van TGLE. Met meerdere Hubs in de regio het Groene Woud wil TGLE het beeld Strijp-Z realiseren: jongeren die intergenerationeel een bijdrage leveren; op een creatieve manier uitdagingen aangaan rondom groen en vitaliteit.
Wat het inhoudt lichten we nader toe in twee presentaties:
• Plan Strijp-Z door de heer Xander Beks
• Stichting Emergo door de heer Anton Philips

Stichting Vughterstede exploiteert en verleent zorg vanuit twee in Vught gevestigde woonzorgcentra. Ook verleent zij thuiszorg en diensten aan huis. Zij investeert in het samenbrengen van jongeren en ouderen, omdat contact tussen generaties het wederzijdse begrip en waardering bevordert. Voor beiden zijn de ontmoetingen een verrijking. Men leert van elkaar en ouderen krijgen het terechte gevoel dat de wereld waarin ze leven ook hun wereld is. Maar bovenal hebben jongeren en ouderen elkaar gewoon nodig. Kortom, het is een onderwerp dat ons allen raakt. Veel organisaties spelen hier op in, zoals gemeenten, zorginstellingen, ouderen- organisaties en subsidiënten. Graag maken we u deelgenoot van de positieve ervaringen onder de ouderen en jongeren die hebben deelgenomen aan onze projecten. Deze worden in drie korte presentaties gebracht: • Leermodel en resultaten Project GUTS (Tinie Kardol)
• Project Tabletlessen voor ouderen door jongeren (Regy van den Brand)
• Project Werkervaringsplaatsen (Dis Kusters)

Wij hopen u graag op donderdag 26 mei aanstaande te ontvangen.

Gezocht: Media & event studenten (incl. stages)

Stichting TGLE zoekt media- & evenementenstudenten (incl. stagiaires) voor verschillende klussen in ons Young Reporters Home en TGLE production house. Samen met een team van cameramensen, reporters, video en geluidstechnici ga je op pad om reportages te maken, documentaires of programma's. Of je sluit je aan bij de redactie voor blogs, interviews en achtergrondartikelen. Wij zoeken mensen voor geschreven online - en audiovisuele media en evenementen productie voor onder andere de volgende evenementen:

-Diverse reports van evenementen en programma's Je werkt mee in opdracht van Ecoland.tv
De online duurzaamheidszender van weerman Reinier van den Berg
-Concert @sea, je maakt naast een making off van de productie ook reports op het event voor Ecoland tv
- Dutch Design Week op 22-30 oktober! Je werkt samen met verschillende opleidingen in opdracht van TGLE, VPRO, Dutch Design Week en Ecoland.tv
-I4Nature, een nieuw festival concept in de natuur van TGLE in samenwerking met Stichting Ecopop, met oa. een event op duurzame dinsdag en de Dutch Design Week
-Agri meets , productie van verschillende multimedia producten en een event op de Dutch Design Week

Voor meer info kunt u contact opnemen met Marieke Oud ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )

Onderwijsfilm van het jaar!

TGLE maakt samen met Operation Education Nationale Onderwijsfilm!

In samenwerking met Operation Education hebben we als TGLE deze documentaire geheel van begin tot eind met jongeren aan het stuur gemaakt. De documentaire 'Wat is het doel van onderwijs?', waaraan een gepassioneerde groep jongeren, zonder budget, ruim een jaar met veel enthousiasme heeft gewerkt, is tot onze grote blijdschap verkozen tot onderwijsfilm van het jaar 2015! Een waardige opvolger van Alphabet, de film die in 2014 onderwijsfilm van het jaar was. De film, aldus de jury, draagt bij aan de bewustwording van vele vraagstukken rondom het onderwijs en de zoektocht naar het antwoord op de meest fundamentele vraag van allemaal: wat is het doel van onderwijs?

Inmiddels zijn we bezig om op veler verzoek de film te ondertitelen (Engels) zodat deze internationaal ook bekeken kan worden. Bekijk hier onder de trailer en/of ga naar www.watishetdoelvanonderwijs.nl om de hele documentaire te bekijken en meer achtergrondinformatie op te zoeken.

Expertiseweek Fontys

Op donderdag 3 maart 2016 nam TGLE deel aan een Expertiseweek "The Candidate” met studenten van de Academy for Creative Industries Fontys in Tilburg. Studenten leerden hoe ze zich in een videopitch het beste kunnen presenteren op zoek naar een stageplaats. Het was enerverend, leerzaam en gezellig!.


Uitnodiging Eat Your Heart Out

Wereldvoedseldag 2015, ‘s-Hertogenbosch


Vrijdagochtend 16 oktober (Wereldvoedseldag) vond de kick-off van ‘Eat your heart out' plaats,' feeding the world, by harvesting the future!‘. Dit innovatieprogramma zal zich ontwikkelen vanuit de Onderwijsboulevard in 's-Hertogenbosch. Met dit grensverleggende programma willen we een nieuw regionaal ecosysteem voor innovatie creëren. De Stichting TGLE wil graag samen met jullie invulling geven aan de ambities van dit programma.

EYHO zet jongeren met hun talenten achter het stuur, begeleid door een ervaren crew van professionals uit diverse werkvelden. Samen verlaten ze de gebaande wegen om nieuwe terreinen te verkennen. Alles draait om verwonderen, verkennen, proberen, combineren, delen en versterken. Juist onze nieuwe generatie kan ruimte scheppen voor de verandering die nodig is om de uitdagingen van onze samenleving het hoofd te bieden.

Een belangrijk onderdeel van Eat Your Your Heart Out is het jaarlijkse innovatiefestival in oktober, waar de oogst van nieuwe ideeën en bevindingen wordt gedeeld. Maar ook gedurende het jaar zullen pop-up events zorgen voor verrassing en inspiratie. We halen grenzen weg tussen cultuur, creativiteit, onderwijs, bedrijfsleven, agrifood, ict, natuur, sport en gezondheid. EYHO is dé ontmoetingsplek voor een breed en gemêleerd publiek. Met nieuwe verbindingen creëren we vruchtbare grond voor innovatie. Samen tillen we onze regio naar een hoger level, waar leren, wonen, werken en leven een nieuwe dimensie krijgen.

Meer informatie over ‘Eat your heart out’ is te vinden op www.facebook.com/EatYHeartOut

Stap in het netwerk van TGLE!

TGLE biedt kansen. Neem contact met ons op om te horen wat wij voor u kunnen doen.